Pelaa teinin kanssa korttia

Teini-ikä voi olla nuorille uskomattoman vaikeaa aikaa. Näinä kehitysvuosina teini-ikäiset yrittävät selvittää, keitä he ovat ja mihin he maailmassa kuuluvat. Vanhempana voi olla vaikea saada yhteyttä heihin tänä aikana. Yksi hyvä tapa yhteyden muodostamiseen on korttien pelaaminen yhdessä! Vaikka se saattaa tuntua vanhanaikaiselta, korttipelit voivat tarjota mukavaa tekemistä, jonka äärellä on matalampi kynnys jutella myös muista asioista. Tässä artikkelissa keskustelemme korttien pelaamisen eduista teini-ikäisen kanssa ja annamme sinulle vinkkejä alkuun pääsemiseen.

Korttipelien pelaamisen edut teini-ikäisen kanssa

Korttipelien pelaaminen teinin kanssa ei ole vain hauskaa – sillä on myös monia myönteisiä mielenterveyshyötyjä. Ensinnäkin korttipelit vaativat keskittymistä, strategiaa ja ongelmanratkaisutaitoja – kaikkia tärkeitä taitoja, joita teini-ikäiset tarvitsevat kehittäessään omaa identiteettiään. Se tarjoaa myös teini-ikäisille turvallisen tilan harjoitella konfliktien ratkaisua, kun he oppivat voittamaan tai häviämään sulavasti työskennellessään yhteistyössä joukkueena (jos pelaatte ryhmässä).

Korttipelit helposta “Paskahoususta” haastavaan baccaratiin (josta voit lukea lisää täältä: https://baccaratsäännöt.fi/) tarjoavat myös erinomaisen tilaisuuden vanhemmille ja lapsille puhua avoimesti ilman tuomion tai kritiikin pelkoa. Tämäntyyppinen viestintä on erityisen tärkeää lapsille, jotka eivät tunne oloaan mukavaksi puhuessaan tunteistaan suoraan. Tarjoamalla niin sanottua häiriötekijää (tässä tapauksessa korttipelit) voit luoda ympäristön, jossa molemmat osapuolet tuntevat olonsa mukavammaksi keskustella aiheista, joita on ehkä vältetty aiemmin.

Kuinka aloittaa korttipelit

Jos olet kiinnostunut tutustuttamaan teinisi korttipeleihin, kokeile aloittaa jostakin aivan yksinkertaisesta! Helppoja korttipelejä ovat esimerkiksi “Mustamaija” ja “Lännen nopein”, joihin löytyy ohjeet netistä. Opetelkaa jokin yksinkertainen peli ensin, jotta teinin mielenkiinto säilyy. Myöhemmin jos nuori innostuu korttipeleistä toden teolla, voi kokeilla haastavampiakin pelejä kuten pokeria tai bridgeä. Muista, että tavoitteena ei ole välttämättä voittaa, vaan pikemminkin tehdä jotakin hauskaa yhdessä, vahvistaen siteitä vanhemman ja lapsen välillä.

Anna myös teinin itse tehdä ehdotuksia pelin suhteen. Kyseessä ei tietenkään tarvitse välttämättä olla tavallisella pakalla pelattava korttipeli, vaan kaikki muutkin koko perheelle sopivat kortti- ja lautapelit käyvät. Olennaista on, että nuori nauttii tekemisestä. Hänestä ei saa tuntua siltä, että tekeminen on pakollista tai vanhempi pahoittaa mielensä, jos hän ei osallistu. Pelaamisen pitää olla vapaaehtoista ja mukavaa kaikille osapuolille.

Korttien ääressä kadotettukin yhteys voi löytyä uudestaan

Korttien pelaaminen teini-ikäisen kanssa voi olla hyödyllistä lapsen kehityksen tukemisessa, koska se auttaa häntä muodostamaan omaa identiteettiään ja tarjoaa samalla turvallisen alustan avoimelle kommunikaatiolle molempien osapuolten välillä. Ja muista – aloita yksinkertaisesta! Klassisten korttipelien opettaminen riittää, ennen kuin mahdollisesti etenette johonkin monimutkaisempaan. Tärkeää on myös se, että nuori on itse innolla mukana – muista antaa hänelle vapaus ehdottaa pelejä ja myös kieltäytyä pelaamasta, jos hänestä siltä tuntuu. Mukavia pelihetkiä perheen kesken!