Ristiseiska sopii myös teinien kanssa pelattavaksi

Lähes kaikille teinien vanhemmille tulee eteen hetki, jolloin he pohtivat mitä he oikein voivat edes enää tehdä lapsensa kanssa. Tämä voi olla ajoittain hieman haastavaa, erityisesti silloin, kun lapsi todellakin astuu teini-ikään. Silloin lasten mielenkiintojen aiheet voivat muuttua hyvinkin paljon, minkä takia vanhempien voi olla hankala keksiä yhteisiä aktiviteetteja.

Yksi asia, mikä voi kiinnostaa jopa yllättävän monia on korttipelien pelaaminen. Se tarjoaa lukemattomasti erilaisia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja. Tämän ansiosta voit varmastikin löytää sellaisen pelin, joka sopii sekä sinulle että teini-ikäiselle lapsellesi. Tällä kertaa tulemme perehtymään Ristiseiskaan, joka sopii hyvin monille erilaisille ihmisille.

Minkälainen peli Ristiseiska oikein on?

Tietenkin ensimmäisenä sinun pitää tietää, minkälainen peli ristiseiska oikeastaan on. Se on koko perheelle sopiva peli, ja se sopii monen kokoisille ryhmille. Peliin tulee osallistua vähintään kaksi pelaaja, ja korkeintaan sitä voi pelata kahdeksan pelaajan kesken. Siten se sopii hyvin moniin eri tilanteisiin.

Ristiseiskan tavoitteena on päästä kaikista korteista eroon kädessä. Kaikille pelaajille jaetaan kaikki kortit käteen, ja pelaamiseen käytetään perinteistä 52 kortin pakkaa. Siten jos peliä pelataan kaksin, molemmille pelaajalle jaetaan 26 korttia. Se pelaaja, jolla on ristiseiska aloittaa pelin. Pelaajien tulee yksinkertaisesti tyhjentää kätensä sääntöjen mukaisesti niin, että he pääsevät eroon korteistaan ensimmäisenä. Jos pelaaja ei voi pelata korttia, heille annetaan sakko. Sakko riippuu siitä, mitä variaatiota pelataan.

Miten ristiseiskaa oikein pelataan?

Kuten sanoimme, se pelaaja, jolla on ristiseiska aloittaa pelin. Hänen tulee asettaa kyseinen kortti pöydälle, mikä aloittaa pelin. Tämän jälkeen muut seiskat asetetaan ristiseiskan kanssa samaan riviin. Kun kaikki seiskat ovat asetettu pöydälle, peliä voidaan aloittaa pelaamaan kunnolla.

Pelaajat pääsevät eroon korteistaan asettamalla niitä pöydälle. Tämä tapahtuu tietyssä järjestyksessä. Kortit asetetaan aina oman maansa mukaan, mikä tekee pelistä varsin suora mukaisen. Kortit asetetaan varsin luonnollisessa järjestyksessä. Esimerkiksi kun seiska on asetettu, sen maan kutonen tai kasi voidaan asettaa. Kun maan kasi on asetettu, ysi voidaan asettaa ja niin edelleen.

Ristiseiskan pienin kortti on Ässä ja suurin on Kuningas. Kuten mainitsimme, pelaajien tulee päästä ensimmäisenä oman käden korteista eroon. Tämä tietenkin tarkoittaa myös sitä, että heidän tulee asettaa kortteja niin, että he pyrkivät estämään toisen pelaajan pelaamista. Jos esimerkiksi huomaat, että vastustaja pyrkii asettamaan ruutu ysin, ja sinulla on ruutukasi, sinun ei kannata asettaa tätä niin pitkään, kuin sinun ei ole pakko. Näin voit nostaa omaa mahdollisuutta voittoon.

Ristiseiskaa voidaan pelata nykyään myös verkossa

Tietenkin kuten kaikkia muitakin korttipelejä, myös ristiseiskan pelaamista voidaan harjoitella. Tämä tapahtuu hyvin helposti verkossa. Voit löytää internetistä monia eri verkkosivustoja, jotka tarjoavat monia hauskoja korttipelejä. Näihin tietenkin kuuluu myös ristiseiska.

Jos haluat siis harjoittaa taitojasi mahdollisimman korkealle, voit tehdä näin omassa rauhassa. Siten olet valmis pelaamaan myös muiden kanssa. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon syy siihen, miksi edes haluat pelata teini-ikäisen lapsesi kanssa. Syy on oletettavasti se, että haluat pitää hauskaa nuoren kanssa, jolloin voitolla ei ole kovin paljon väliä.

Kuitenkin voit myös käyttää internetiä erilaisten vinkkien löytämiseen. Niiden avulla voit kehittyä entisestään, jos voitto on sinulle hyvin tärkeä asia.

Ristiseiskan variaatiot kiinnostavat

Ristiseiska on hyvin suosittu mahdollisuus jo sellaisenaan. Kuitenkin siitä on myös monia erilaisia variaatioita, jotka tekevät pelistä entistä suositumman. Opi eri versiot, ja voit varmistaa, että teillä riittää aina pelattavaa.